ZeealsemCorona-info

 
Zeealsem is deelnemer aan op-Vakantie.nl > LangsdeKust.nl > opdeWadden.nl > op-Ameland.nl


Ameland en het Corona virus

Op dit moment is er sprake van een wereldwijde Corona pandemie. Hoe het virus zich verder gaat verspreiden en welke gevolgen dat gaat hebben is op dit moment niet te voorspellen.

Het Coronavirus veroorzaakt bij de meeste mensen slechts beperkte griepverschijnselen. Bij mensen met een minder goede gezondheid kan het virus ernstige klachten veroorzaken en zelfs fataal zijn.

Alle algemene maatregelen voor Nederland zijn uiteraard ook van toepassing op Ameland:

  • Houd minimaal een afstand van 1.5m tot andere mensen in acht;
  • Vermijd drukke plaatsen;
  • Blijf thuis als u ziekteverschijnselen heeft;

zijn daarvan de belangrijkste.

Info van de Gemeente Ameland
Van de Gemeente Ameland hebbben we het verzoek gekregen om deze informatie door te geven aan U als Gast, wat we natuurlijk graag doen.


Vakantieverblijf geboekt?
Heeft u in de nabije periode een vakantieverblijf op Ameland geboekt en heeft u vragen over deze boeking i.v.m. de corona maatregelen neem dan contact op met de eigenaar/verhuurder van het vakantieverblijf. Doe dit het liefste per email, want er zijn meer mensen met vragen.

Vakantiehuisjes op Ameland klaar voor de anderhalvemeter-vakantie
Veel vakantiehuisjes op Ameland zijn bij uitstek geschikt voor een anderhalvemeter-vakantie.

De vakantiehuisjes zijn voorzien van alle gemakken: eigen sanitair en een compleet ingerichte keuken. De gast kan dus zelf koken en is niet afhankelijk van de horeca, ook al zullen horecagelegenheden op Ameland graag bereid zijn om een maaltijd te bezorgen. Supermarkten op Ameland bezorgen desgewenst de boodschappen direct bij het vakantiehuis.

Ameland zelf is toonbeeld van rust & ruimte. Het strand is groot en breed en ook in de duinen en bossen is alle ruimte. Geen enkel probleem om anderhalvemeter afstand te houden. Alleen in het knusse dorp is het van belang dat niet iedereen tegelijk komt om concentraties van mensen te voorkomen. Ook op de veerdienst zijn er extra voorzorgsmaatregelen omdat niet iedereen aldoor anderhalvemeter afstand kan houden.

Veerdienst naar Ameland
Lees ook de informatie die de veerdienst naar Ameland inzake de omgang met het coronavirus heeft uitgegeven.
De dienstregeling is in principe normaal maar kijk op de site voor de actuele afvaarten
het gebruik van een mondkapje is verplicht.
Denk erom tijdig aanwezig te zijn !

Horeca op Ameland
Net als elders in Nederland zijn restaurants en cafè`s op Ameland geopend.
Een aantal bedrijven biedt afhaal- en thuisbezorg mogelijkheden voor hun maaltijden. Kijk op de site van het bedrijf of informeer telefonisch naar de mogelijkheden.

Supermarkten & andere winkels
De supermarkten zijn gewoon open en worden normaal bevoorraad, dus in uw vakantieverblijf eten en drinken is geen enkel probleem.
Ga bij voorkeur alleen naar de supermarkt!

Evenementen & activiteiten
Veel kleinschalige evenementen & activiteiten op Ameland gaan weer door (grootschaliger evenementen hebben mogelijk testen-voor-toegang)!
Ook binnenlocaties als musea en bezoekerscentra zijn weer open.

Bij verkoudheidsklachten
Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Dan bent u verplicht om thuis uit te zieken en NIET naar het eiland te komen. Ook als u al op het eiland bent en klachten ontwikkelt moet u zo snel mogelijk naar huis gaan.


Algemene Corona info
Mocht u vragen hebben over het coronavirus en de gevolgen hiervan dan kunt u kijken op de volgende websites:

1. GGD Fryslan: over het Coronavirus COVID-19, besmettingen in Friesland, gevolgen voor de gezondheid en regionale, aanvullende adviezen. Ook verwijzen we vanuit deze site door naar de Rijksoverheid en RIVM.

2. Voor specifieke regels en informatie over de regio waar het vakantieverblijf zich bevindt verwijzen we daar naar de sites van de veiligheidsregio's:

3. Rijksoverheid: over de gevolgen van het coronavirus voor onderwijs, kinderopvang, werknemers, werkgevers, ondernemers, reizigers en openbaar vervoer. Ook maatregelen tegen verdere verspreiding zoals nu bij evenementen.

4. RIVM: over het Coronavirus COVID-19, aantal besmettingen in Nederland, preventiemaatregelen.


Meer info van Zeealsem
Informatie over vakantie op op-Ameland.nl:
Voorpagina Lastminute Beschikbaarheid Arrangementen VakantieplannerNieuwsSitemap
op-Ameland.nl is onderdeel van opdeWadden.nl
opdeWadden.nlLastminuteBeschikbaarheidNoordzeekustgids

2000-2021 op-Ameland.nl           Privacyverklaring