Ameland heeft meerdere musea en een natuurcentrum. Alle musea zijn ondergebracht onder de stichting Amelander Musea. Elke locaties is anders, en allen zijn een bezoekje waard. Ook op vakantie naar Ameland om de culturele bestemmingen te bezoeken? Kijk snel verder op- Ameland.nl voor een accommodatie.
Het Bunkermuseum op Ameland is een onbemand museum en is te vinden in de duinen ten Westen van de vuurtoren in Hollum. Het museum bestaat uit een beeldverhaal, met een diorama, persoonlijke eilander verhalen, vondsten en een gedenkruimte voor oorlogsslachtoffers wordt in de bunker aandacht gevraagd voor de oorlogsgeschiedenis van het eiland. Als u de bunker betreed ontdekt u een heel andere wereld.
Centrum voor informatie, kennis en innovatie. Het nieuwe centrum combineert opdoen van kennis op een aantrekkelijke manier met ervaren en beleven. Hier word je op een spectaculaire wijze meegenomen op reis door de Amelander natuur, ben je getuige van het ontstaan van het waddengebied en voel je je betrokken bij de inspanningen die nodig zijn om het eiland te behouden. Ook diverse excursies te boeken.
In het Maritiem centrum van Ameland is het mogelijk om te leren over de de navigatie met een kompas, aan de hand van de sterren en de kustlijnen. In de oude commissiekamer kunt u (kapiteins)verhalen horen en zien. Het centrum staat in het teken van de maritieme tak van Ameland, test de kennis en leer hoe maritiem communiceren en radioverbindingen werken.
In het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager komen de cultuur, historie en gebruiken van Ameland op heel bijzondere wijze bij elkaar. Bezoek het Sorgdrager museum en wandel door de tijd en beleef de Amelander geschiedenis.
In het Landbouw en Juttersmuseum kunt u kennis nemen van de Amelander gebruiken en tradities. Het museum staat in teken van de wolmachines waarbij de wol van Amelander schapen kan worden omgezet in duurzame eindproducten. Ook zijn andere Amelander ambachten nu te bewonderen. De Jutterscollectie is nu te zien in de Juttersschuur en het buitenterrein.
Help mee met het malen van het meel of het maken van mosterd.
Op dinsdag en zaterdag wordt er bij voldoende wind olie geslagen in de molen. Voor de (h)eerlijke ambachtelijke olie en andere molen producten kunt u terecht in het molenwinkeltje.
De vuurtoren is een ware uitdaging om te beklimmen. Maar wie eenmaal alle treden heeft bedwongen, wordt beloond met een schitterend uitzicht. Op 10 mei 1881 werd de verlichting in de toren voor het eerst ontstoken. Met dit licht werden zeevarenden gewaarschuwd voor de gevaarlijke gronden bij de Amelander kust. Nu, meer dan 130 jaar later, kan de bezoeker nog steeds genieten van het unieke, weidse uitzicht dat eens de vuurtorenwachter hadden als ze wacht hadden.
© 2000-2024 op-Ameland.nl Privacyverklaring Sortering Zoek & Boek resultaten